De leukste activiteiten voor een sportdag!

vrijdag 6 januari 2023 door Wilfred

De leukste activiteiten voor een sportdag!

Er zijn verschillende redenen waarom er sportdagen worden georganiseerd. Een van de belangrijkste redenen is om leerlingen te motiveren om meer te bewegen en actief te zijn. Een sportdag kan een geweldige manier zijn om de leerlingen samen te brengen en tegelijkertijd om een gezonde levensstijl te promoten. Tijdens de sportdag maken de leerlingen kennis met verschillende sporten en vinden ze misschien wel iets wat bij hun past. Lees in dit blog de beste activiteiten voor tijdens een sportdag!

 

Voetbal

Er zijn verschillende redenen waarom er gevoetbald wordt tijdens een sportdag. Voetbal is een van de populairste sporten ter wereld en het kan gemakkelijk gespeeld worden door leerlingen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Dit maakt het een geweldige activiteit voor tijdens een sportdag, omdat het iedereen kan meedoen. Daarnaast is voetbal ook een gemakkelijke activiteit om te organiseren tijdens een sportdag. Het vereist slechts een bal en een vlakke ruimte om te spelen en 2 goals.

 

Basketball

Ook basketbal is net als voetbal een van de populairste sporten op de wereld. Vaak wordt er tijdens de gymlessen ook geoefend met basketballen. Tijdens de sportdag kan je laten zien wat je hebt geoefend tijdens deze lessen en is het de bedoeling dat je meer punten behaald dan je tegenstander. Zorg voor een basketball en twee basketball doeltjes, zodat de wedstrijd kan beginnen!

 

Volleybal

Volleybal is een echte teamsport en een leuke sport om tijdens de sportdag te laten spelen door de leerlingen. Bereidt de leerlingen voor op de wedstrijd met een paar volleybal gymlessen, zodat ze in teams kunnen strijden om de winst. Je kan zelf een volleybal veld creëren, maar een volleybalveld huren is nog makkelijker. Zorg voor een volleybal en laat de competitie beginnen!

 

 

Springkussens

Naast de vele sporten die er worden beoefend tijdens een sportdag is het ook leuk om wat spel elementen toe te voegen. Laat de kinderen de dag springend afsluiten op een springkussen, zodat ze daarna voldaan naar huis kunnen gaan.

gekleurd springkussen huren

 

 

 

Stormbanen

Een survivaltocht is ook een sportieve activiteit die goed zou aansluiten op een sportdag. Vaak is dit wel wat lastiger om te regelen, omdat het niet altijd in de buurt ligt. Om toch de conditie en het uithoudingsvermogen van de leerlingen op de proef te stellen kan er een stormbaan worden geplaatst De leerlingen kunnen in tweetallen over de stormbaan rennen en laten zien aan de klas wie er als eerste het einde van de stormbaan bereikt. De stormbaan zit vol hindernissen en obstakels dus het vergt wel de enige inspanning en doorzettingsvermogen van de leerlingen.

 

 

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben. Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!


Over de auteur

Meer blogs

Een reactie toevoegen